opony.com.pl
strona główna forum
Wypowiedź

Dlaczego ze strony zniknęły oceny szczegółowe opon?

Gość: Maciek 2010-10-13 odpowiedz usuń

Czyżby brakło miejsca na dyskach serwerów? Były bardzo przydatne. Mnie np. nie interesuje wygląd opony. Trzymanie na suchym też nie jest tak ważne - jak się nie jeździ jak wariat, to każda opona będzie OK (może poza jakimiś chińskimi bublami). W letnich ważniejsze jest zachowanie na mokrym, w zimowych mokro i śnieg. W obu opory, zużycie i hałas. Komfort? To chyba to samo co hałas. Teraz jest tylko ocena średnia, która może zostać zawyżona przez ocenę w nieistotnych podkategoriach. Zaobserwowałem taką prawidłowość, że im więcej ocen i przejechanych kilometrów łącznie przez wszystkich oceniających, tym silniejsza korelacja tych ocen (także cząstkowych) z testami profesjonalnymi. Z oczywistych powodów ADAC itp. nie są w stanie przetestować większości opon, więc te oceny użytkowników były bardzo dobrym substytutem testów. W oparciu o nie wybrałem poprzednie letnie i zimówki oraz obecne letnie i jestem bardzo zadowolony. Czy nie można by przywrócić tych szczegółowych ocen? Jeżeli brakuje miejsca na dyskach serwerów, można usunąć komentarze i oceny poszczególnych użytkowników, a umieścić średnie ocen w każdej kategorii (sucho, mokro, śnieg itd.) i sumę kilometrów przejechanych przez wszystkich oceniających.

Dlaczego ze strony zniknęły oceny szczegółowe opon? - Gość: Maciek 2010-10-13
© 1998-2009 OPONEO.PL S.A.